Antena Căutare

Ce trebuie sa stii despre ... salata Caesar

Clasica salata Caesar, o reprezentanta a restaurantelor italiene, a devenit cunoscuta in anul 1924 cand seful bucatar Caesar Cardini a preparat aceasta salata la popularul sau restaurant din Tijuana - Mexic.

Principalele componente ale acestei retete gustoase sunt frunze de salata verde, parmezan ras, crutoane, ansoa si o vinegreta cu usturoi.

In ziua de astazi insa, se gasesc numeroase retete hibrid care o au la baza pe cea originala, cum ar fi Caesar cu bucati de pui la gratar sau creveti, cu rosii uscate la cuptor sau crutoane de focaccia.

Sfaturi:

- Pregateste dressingul intr-un bol mare de lemn care va absorbi gustul intens de usturoi si adauga crutoanele atunci cand sunt calda, proaspat scoase din cuptor;

- Foloseste oua cat mai proaspete pentru dressing. Daca nu vrei sa folosesti galbenus crud, atunci inlocuieste-l cu o lingura de maioneza cumparata de la magazin.

Reteta de salata Caesar

Ingrediente:

- Doua salate verzi, spalate si uscate;

- Parmezan ras, dupa gust.

Pentru crutoane:

- 6 felii de ciabatta sau alta paine alba cu crusta, taiata cubulete;

- 3 linguri de ulei de masline extra virgin;

- O lingurita de usturoi pisat;

- O lingura de patrunjel tocat;

- Sare de mare.

Dressing:

- Doi catei de usturoi, taiati in jumatate;

- Doua galbenusuri de ou;

- O lingura mustar de Dijon;

- 4 pana la cinci ansoa;

- Doua linguri de suc de lamaie proaspat;

- Piper proaspat macinat ;

- 3 linguri ulei de masline extra virgin.

Pregatire:

1. Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol de marime medie pune cubuletele de paine cu restul de ingrediente pentru crutoane si amesteca-le. Apoi rastoarna cubuletele aromate pe o foaie de copt si da-le la cuptor pentru 10-15 minute, pana devin aurii.

2. Intr-un bol mare de lemn piseaza bucatile de usturoi, adauga galbenusurile de ou si mustarul de Dijon. Apoi pune si ansoa si piseaza pana transformi totul intr-o pasta. Adauga sucul de lamaie, sare si piper. Apoi toarna putin cate putin si uleiul de masline, pana sosul devine cremos.

3. Adauga frunzele de salata, amestecandu-le bine cu sosul. Pune si parmezanul ras. La sfarsit adauga si crutoanele calde. Pofta buna!

Foto: thetastebuds.ca

De ce este televizorul daunator copiilor... Ce faci cand cainele tau este agresiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x