Căutare Live

Cea mai puternică rugaciune a zilei de miercuri! Ce se întâmplă dacă o rostești

Cea mai puternică rugăciune a zilei de miercuri. Ce se întâmplă dacă o rostești în Sfânta zi de Miercuri.

rugaciunea zilei de miercuri

Cea mai puternică rugăciune a zilei de miercuri. Ce se întâmplă dacă o rostești în Sfânta zi de Miercuri.

Rugăciunile fac minuni în viața nastră, fiind comunicarea directă cu Dumnezeu. Unele dingre cele mai puternice rugăciuni sunt cele care se rostesc în zilele în care, de obicei, se ține post. Ziele din săptămână în care postim sunt miercuri și vineri.

Pentru cei care se află în necaz, pentru cei care vor să se apare de el, pentru bunăstare și înțelegere în familie, se rostește rugăciunea de miercuri.

Calendar ortodox 11 iulie. E sărbătoare mare! La mulți ani tuturor femeilor cu acest nume!

Calendar ortodox 12 iulie. Sărbătoarea femeilor! La mulți ani celor numele din Scriptură​

Cea mai puternică rugăciune de miercuri

Doamne Atotputernice și Atotindurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfântă Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, că să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru această, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilită a mea voința, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Ține, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndură și de mine acum, că să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă invrednicesti Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, că în toate să fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Pătimi, ci că femeia cea păcătoasă să-Ți spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru că să mă învrednicesc a auzi și eu din Gură Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele.

De ce să postim Miercurea și Vinerea

Postul din zilele de miercuri şi vineri este împământenit în viaţa liturgică a Bisericii încă din primele veacuri creştine. Tot din Sfânta Tradiţie avem consemnată motivaţia concentrată a postului din aceste două zile ale săptămânii. Sfântul Petru, episcopul Alexandriei, martirizat în zilele lui Diocleţian, spune aşa: “…în a patra zi (miercuri) şi Vinerea… se cuvine nouă să postim după tradiţie…, căci în a patra, sfat nelegiuit au făcut iudeii asupra Domnului, iar Vinerea, fiindcă pentru noi a pătimit El.” De asemenea, a doua poruncă bisericească ne îndeamnă să postim toate posturile de peste an, înţelegând aici toate zilele de post rânduite de Biserică.

sursa: crestinortodox.ro,

Calendar ortodox 12 iulie. Sărbătoarea femeilor! La mulți ani celor numele din Scriptură... Calendar ortodox 13 iulie. Sărbătoare! Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil! Ce să faci...
Parteneri
Dacă ai această grupă de sânge, este posibil să te confrunți cu probleme de memorie
Catine.ro
Ultimele știri
x