În calendar ortodox din 11 iulie, Biserica Ortodoxă Română (BOR) o pomenește pe Sfânta Olga, împărăteasa care a pus bazele încreştinării marelui popor rus. La mulți ani tuturor femeilor cu acest nume important. La mulți ani, Olga!
La 11 iulie Biserica pomeneşte pe Sfânta Olga, împărăteasa care a pus bazele încreştinării marelui popor rus. Împreună cu nepotul său, Cuviosul Vladimir, Luminătorul Rusiei, prăznuit la 15 iulie, marchează trecerea de la Rusia păgână la cea creştină,
Potrivit ziarullumina.ro, la 11 iulie Biserica pomeneşte pe Sfânta Olga, împărăteasa care a pus bazele încreştinării marelui popor rus. Împreună cu nepotul său, Cuviosul Vladimir, Luminătorul Rusiei, prăznuit la 15 iulie, marchează trecerea de la Rusia păgână la cea creştină, de la cultul zeului Perun la adorarea lui Dumnezeu, Unul în Fiinţăşi întreit în Persoane. Despre împărăteasa Olga, „Cronica lui Nestor“ scrie că a fost prima dintre ruşi care a dobândit împărăţia cerurilor, iar fiii ruşilor o cinstescca pe conducătoarea lor, care, după mutarea la cele veşnice, mijloceşte de la cultul zeului Perun la adorarea lui Dumnezeu, Unul în Fiinţăşi întreit în Persoane.
Calendar ortodox 11 iulie. La mulți ani, Olga! Semnificația acestui nume important!
Olga este o formă rusească a numelui "Helga", nume scandinav adus de varangi în Rusia. Una din personalitatie care au popularrizat numele în Rusia este Sfântă Olga. În secolul X, această a fost soția regelui Igor I, Marele Prinț a Rusiei Kievane (un stat situat pe lângă Kiev). După moartea prințului, Olga a rămas că regență a fiului ei timp de 18 ani. După ce a fost botezată la Constantinopol, a încercat să își convertească supușii la Creștinism.
Purtătoarea numelui de "Olga" are o natură rezervată, grațioasă și impozantă. Este foarte descurcăreață și isteață, având șanse de a excela în poztii de conducere. Totuși, este o persoană mai retrasă, mai privată, iar celor din jur le este greu să o cunoască și să o înțeleagă. Reticentă să o face să sufere de singurătate și neînțelegere. Se exprimă mai ușor prin scris decât verbal. Îi place să citească și își poate dezvoltă o mare capacitate de concentrare.
Variante ale numelui "Olga" în diferite limbi ale lumii: "Olha" (ucrainiana), "Olya" (rusă), "Olgica", "Olja" (sârbă), "Aila", "Aili", "Oili", "Laila" (finlandeză), "Olgica (macedoniana), "Oľga" (slovacă).
surse: semnificatia-numelui.visele.ro, ziarullumina.ro,
Calendar ortodox 10 iulie. Mare sărbătoare cu mulți sfinți! Ce să faci mâine... Tradiția regală a rochiei de botez. Iată de ce a fost Prințul Louis îmbrăcat într-o rochie...