1. Discutati greselile.
Vedeti impreuna ce ati gresit financiar in ultima perioada, daca ati cheltuit prea multi bani pe lucruri nu foarte importante, daca dati bani aiurea pe diferite abonamente care nu isi mai au rostul sau pe care nu le folositi cu scopul pentru care au fost facute.
Nici unul dintre voi nu este perfect: analizati care sunt punctele voastre slabe financiare si incercati sa le gasiti rezolvarea. Ajutati-va. Notati pe hartie pe ce se duce bugetul vostru, cel zilnic, saptamanal sau lunar, si veti avea o imagine mai clara asupra banilor pe care ii cheltuiti.
2. Fara datorii.
Incercati, atat cat puteti, sa stingeti datoriile pe care le aveti. Din pacate, societatea actuala, institutiile financiare de astazi, tin cont pentru proiectele voastre de viitor, care ar putea aparea vreodata, de trecutul vostru financiar, daca ati avut sau nu datorii, daca le-ati stins sau nu.
Identificati cele mai stringente datorii, cele cu termen cat mai redus si faceti tot posibilul sa vi le inchideti. Veti dormi si mai linistit noaptea dupa ce nu veti mai avea datorii.
3. Explica-i bine ce nu intelege.
E posibil ca prietena sau sotia ta sa nu fie foarte interesata de discutiile financiare tehnice, si atunci e bine sa-i explici, macar pe scurt, de ce nu e bine sa scoti bani de la bancomat cu cartea de credit, de ce trebuie sa scoti bani de la bancomatul bancii la care esti client, de ce dobanda este atat de mare si cum functioneaza.
Nu trebuie sa-i faci o demonstratie tehnica financiara, ci doar sa-i explici cele mai importante greseli, astfel incat finantele voastre sa fie afectate cat mai putin de greseli care altfel pot fi evitate destul de usor.
foto: life123.com
Proaspat tatic? Evita lucrurile pe care altadata nu le-ai fi facut... Se cearta de la jucarii? Invata copiii sa le imparta...