Antena Căutare

Cum faci fata criticilor atunci cand alaptezi

Ideile despre cum sa fii un parinte bun se schimba in timp. Un nou tip de educatie, bazat pe multa comunicare si atasament schimba modul mai rigid in care erau crescuti copiii inainte. Desi alaptatul castiga si el teren, femeile inca se confrunta cu repercursiuni ale teoiilor trecute.

Inca se crede ca laptele praf ar fi mai bun decat cel natural, abia recent recunoscandu-se faptul ca laptele matern este cel mai bine adaptat nevoilor copilului.

Desi in ziua de astazi femeile sunt destul de educate in aceasta privinta si au informatia necesara la indemana, oamenii sunt in continuare foarte influentati de parerea familiei si a prietenilor. A avea sprijinul lor poate intr-adevar creste sansele de a avea o experienta de succes. Pe de alta parte, a avea de-a face cu critici si dezinformare din partea celor apropiati poate sabota incercarile unei proaspete mamici de a-si alapta copilul.

Exista mai multe modalitati de a face fata opiniilor negative ale celor din jur. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face este sa incerci sa intelegi de ce cineva crede intr-un anumit fel. Este din cauza modului in care au fost educati? Sau poate nu au vazut pe nimeni alaptand vreodata si nu se simt confortabil in aceasta situatie. De indata ce alaptatul in public va fi mai des intalnit, poate nu va reprezenta o problema pentru cei care se scandalizeaza cand vad o femeie in parc hranindu-si copilul. In orice caz, a afla care este motivul pentru care o persoana este atat de impotriva alaptarii poate ajuta la rezolvarea tensiunii.

Fii pozitiva: este dificil pentru oricine sa se certe cu o persoana vesela si pozitiva. Daca tu esti incantata in privinta a ceea ce faci, atitusinea ta ii poate molipsi si pe cei din jur.

Fii empatica: Multe femei sunt defensive, pentru ca alaptarea nu a fost o experienta placuta pentru ele. Daca discuti si incerci sa intelegi ce se intampla, vei afla ca au anumite motive pentru care sunt impotriva alaptatului. Incearca sa nu judeci si sa nu oferi sfaturi care nu isi au rostul de tipul „ai fi putut face asa". Imparte din experienta ta si arata-le ca le intelegi punctul de vedere.

Incearca sa nu te enervezi: astfel de discutii pot deveni foarte aprinse. Daca te superi pe cineva, nu vei reusi sa ii schimbi cu nimic parerea, doar vei avea o dispozitie proasta. Daca simti ca nu poti discuta cu cineva despre alaptare, schimba subiectul.

Foloseste-te de doctorul tau ca de un avocat: uneori, cel mai bine este sa ii spui cuiva ca ceea ce faci e la recomandarea pediatrului. Putini vor mai continua sa te contrazica.

Nu fi sarcastica: Nu este o idee buna sa te lansezi tu in critici la adresa altora, incercand sa demontrezi ca parerea ta este cea mai buna. Ii va face defensivi si poti transforma incercarea de a invata pe cineva din cunostintele tale intr-un atac personal.

Foto: emoryhealthcare.org

Reteta zilei: salata de cartofi dulci cu suc de portocale... Desert: Prajitura cu piersici si afine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x