Ingrediente:
- doua briose englezesti sau doua paini mici, rotunde, taiate in doua;
- 4 felii de bacon sau sunca;
- 4 oua;
- doua linguri otet de vin alb;
- doua lingurite sare de mare;
- sos olandez;
- patrunjel pentru décor.
Preparare: Prajeste usor jumatatile de briose la cuptor pana devin aurii. Scoate-le si cat sunt calde, unge-le pe o parte cu putin unt. Intr-o tigaie mare, prajeste usor bucatile de bacon, apoi pune-le pe feliile de briose.
Intre timp, pune apa la fiert intr-o oala destul de adanca. Pentru a te asigura ca ouale nu se vor prinde de fundul sau peretii oalei, unge-o mai intai cu ulei si abia apoi pune apa la fiert. Adauga sare si otet, iar cand apa incepe sa fiarba, redu destul de mult temperatura, astfel incat sa nu apara bulbuci la suprafata cat clocoteste. Sparge fiecare ou intr-un polonic si scufunda-l cu grija in apa.
Trebuie sa lasi apa sa patrunda incet in polonic, iar oul va incepe sa pluteasca singur. Dupa ce ai asezat cu grija toate ouale, stinge focul si acopera oala. In functie de cat de moi vrei sa fie galbenusurile, poti lasa ouale in apa timp de 3 pana la 5 minute.
Scoate-le apoi cu grija, folosind o paleta cu gaurele, avand grija sa se scurga bine de apa. Pune cate un ou pe fiecare felie de briosa, adauga sos olandez si patrunjel proaspat. Pofta buna!
Sfat: daca faci aceasta reteta pentru mai mult de 4 persoane, poti gati ouale din timp, insa doar pentru 2 minute. Apoi le poti scoate intr-un bol cu apa rece. Cand vrei sa le servesti, pune-le in apa fierbinte timp de un minut sau doua si sunt gata.
Daca le pregatesti doar cu putin timp inainte de a fi servite si vrei sa le mentii calde, pune-le intr-un bol adanc cu apa fierbinte (dar nu care fierbe). Din cand in cand, adauga apa peste ele, pentru a le pastra calde.
Foto: thesouthinmymouth.com
FOTO! Pepenele, savoarea salatelor de fructe... Microsoft a creat prima rochie high-tech!...