Antena Căutare

Cum sa iti faci simpatii doar cu ajutorul gesturilor

Felul in care privim, gesticulam, zambim, dar si felul in care vorbim ne poate face mai simpatici sau mai antipatici celor din jur, chiar daca nu ne dam seama.

1. Zambeste natural, dar nu prea mult


Zambetul discret, fara dezvelirea danturii, este una dintre cheile principale ale atragerii simpatiei. Atunci cand zambim, transmitem celor din jur un semnal care inseamna non-agresivitate si lipsa totala a unor intentii negative. Un zambet exagerat, fortat, creeaza celorlalti o senzatie de nesiguranta si atrage, de regula, antipatia.

2. Fii atent la felul in care ii privesti pe cei din jur

Atunci cand vorbesti pentru un grup, ai grija sa pivesti oamenii in ochi, pe rand, pe fiecare in parte, pastrand o mimica usor zambitoare, chiar vesela. In situatia in care esti fata in fata cu o singura persoana, trebuie sa o privesti in ochi atunci cand spui ceva important. Privirea directa, ochi in ochi, nu trebuie sa aiba o durata lunga pentru ca poate declansa o reactie instinctiva de retragere in sine a celuilalt si chiar disconfort profund. De asemenea, o privire directa in ochii celor din jur nu trebuie niciodata insotita de o expresie incruntata sau mult prea sobra. Privirile iscoditoare sau mult prea curioase atrag antipatie.

Articolul continuă după reclamă

3. Expresia fetei trebuie sa fie prietenoasa

Atunci cand esti in prezenta unor persoane care te cunosc mai putin, este nevoie sa te simti cat mai relaxat pentru ca muschii fetei sa nu fie incordati. Nu-ti lasa fata sa tradeze vreo urma de disconfort, plictiseala si in niciun caz dezamagire.

4. In situatii amuzante, rasul natural este cel mai indicat

Rasul trebuie sa fie natural, dar ar trebui totusi sa te abtii atunci cand este vorba de o ironie indreptata impotriva unei persoane, chiar daca aceasta nu e de fata. Daca intr-un grup toti rad, dar tie nu ti se pare amuzant, este de preferat sa nu razi artificial, ci mai bine sa zambesti si sa faci o apreciere a glumei de care s-a ras.

5. Nu gesticula excesiv

Gesturile pe care le faci nu trebuie sa aiba conotatii agresive ori care arata ca te simti stanjenit. Astfel, pentru a nu transmite in mod involuntar semnale agresive, trebuie sa eviti orice gest de indicare cu aratatorul sau cu palma deschisa si degetele stranse sau lipite.

De asemenea, incrucisarea bratelor la piept, cu impingerea toracelui in fata este, la fel ca si strangerea ambilor pumni, un semn de dorinta, ura, bucurie sau gandul la un succes. Un alt gest care te poate face foarte antipatic este cel de impingere a barbiei in fata, atunci cand pui o intrebare sau atunci cand incerci sa faci o gluma.

Gesturile care exprima stanjeneala, disconfort sau plictiseala, precum scarpinatul in cap sau pe obraz nu te ajuta deloc sa cuceresti simpatia generala.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: prlog.org

Ce este... ansoa... Desert: Eclere de casa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x