1. Alege locatia
Inainte de a planui picnicul propriu-zis, trebuie sa te gandesti la locatie. Cauta un loc cu multa verdeata si copaci, intr-un parc din oras, o padure din apropiere, pe plaja sau pe malul unui lac. Ideal este sa fie departe de zgomotul orasului, pentru a va putea relaxa in voie.
2. Planuieste meniul
Meniul pentru picnic trebuie sa includa preparate care nu se strica atat de repede si de usor. Incearca sandwich-uri cu branzeturi sau cu ou, salate, fructe, tarte cu legume, croissant-uri, fursecuri sau placinte. Ideal este ca acestea sa poata fi consumate usor, fara a necesita tacamuri. Evita cremele, sosurile sau preparatele din peste, deoarece se deterioreaza rapid in contact cu temperaturile ridicate. Bautura poate fi invelita in folie din aluminiu pentru se mentine rece pentru mai mult timp.
3. Pregateste accesoriile
O lada sau o geanta frigorifica sunt ideale pentru un picnic. Acestea te vor ajuta sa pastrezi alimentele reci pentru mai mult timp. Este indicat ca fiecare preparat sa fie depozitat in propria cutie, cu capac ermetic. Nu uita de tacamuri, farfurii si pahare din plastic, de servetele si saci menajeri. De asemenea, servetele umede sau gelul antibacterian sunt esentiale pentru o iesire in natura.
4. Protejeaza-te!
Daca nu vrei sa ai probleme cu insectele, nu uita sa iti achizitionezi o crema de corp sau un spray impotriva acestora. De asemenea, trebuie sa ai mare grija la razele solare. Foloseste o lotiune cu factor de protectie, ochelari de soare si o palarie.
5. Pregateste cateva activitati amuzante
Daca pleci la picnic alaturi de un grup numeros de prieteni, poti pregati cateva activitati amuzante. Jocurile de societate sunt ideale pentru o iesire de acest gen.
FOTO: resourcefulcook.com
FOTO! Coafuri in trend de pe covorul rosu, pentru mirese... Afla cum poti avea un machiaj perfect in ziua nuntii!...