Antena Căutare

Cum sa prepari aluatul pufos de cozonac

Cozonacul nu trebuie sa lipseasca de pe masa festiva de Pasti. Iata cum poti prepara cozonaci pufosi si deliciosi!

Ingrediente pentru aluatul pufos de cozonac:

- 1kg de faina;

- 2 pliculete de drojdie uscata;

- 250g de zahar;

- 500ml de lapte;

- 200g de unt topit;

- 5 galbenusuri;

- 1 lingurita rasa de sare;

- coaja rasa de la o lamaie;

- 2 pliculete de zahar vanilinat sau esenta de vanilie.

Mod de preparare pentru aluatul pufos de cozonac:

1. Pentru a prepara maiaua ai nevoie de: laptele caldut amestecat cu zaharul si esenta de vanilie, drojdia, o mana de faina. Aceste ingrediente se amesteca bina, apoi se lasa la caldura pentru a dospi.

2. Se amesteca galbenusurile cu sarea si coaja de lamaie si se adauga peste faina, impreuna cu maiaua.

3. Se amesteca aluatul pana cand ingredientele s-au omogenizat. Untul se topeste si se foloseste cate putin pentru framantat.

4. Aluatul se framanta timp de 30 de minute, apoi se lasa la crescut intr-un loc cald.

In continuarea, aluatul poate fi umplut cu diverse amestecuri, in functie de preferinte.

Sfaturi utile:

- In camera trebuie sa fie cald.

- Ingredientele trebuie sa fie caldute.

- Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 de minute.

- Cozonacul se framanta pana se desprinde de pe maini.

- Daca doriti ca aluatul sa fie mai fraged, adaugati o lingura de untura.

FOTO: goodfood.ro

FOTO! Picturi amuzante pentru ouale de Pasti... FOTO! Zece rochii pentru sarbatoarea de Pasti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x