- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
1. Jucati-va de-a turistii
Iesiti cu copiii in oras, inarmati-va cu un aparat de fotografiat si pretindeti ca sunteti turisti. Cautati locurile din orasul vostru care sunt recomandate persoanelor care va viziteaza localitatea si mergeti acolo. Faceti multe poze, iar cand ajungeti acasa descarcati-le in computer si uitati-va la ele ca si cum ati rememora amintiri dintr-o vacanta de vis.
2. Oferiti-va voluntari
Daca aveti copii mai mari, iar in orasul vostru se anunta vreo campanie de voluntariat prin care sa faceti curatenie in vreun parc sau sa sortati materialele reciclabile nu ezitati sa o faceti. Va puteti crea noi prieteni si, in plus, ii responsabilizati pe copii sa aiba grija de mediul inconjurator.
3. Construiti papusi
Daca aveti copii mai mici, improvizati un teatru de papusi. Va trebuie doar cateva sosete mai vechi sau manusile de bucatarie. Implicati copiii in confectionarea marionetelor. Cateva margele/nasturi pe post de ochi si alte bucati de material pentru nas, gura, par etc. Distractia va fi asigurata!
4. Priviti filmele preferate
Daca nu este o zi prielnica iesirii in oras, puteti oricand sa priviti desenele animate clasice care v-au incantat si voua copilaria. In acest fel veti retrai clipele cand si voi erati mici.
5. Ascunde si gaseste
Copiii adora sa descopere. Daca stati la curte este si mai interesant, suprafata de „cotrobait" fiind si mai mare. Ce aveti de facut? Ascundeti cateva obiecte prin casa / gradina. Faceti o lista cu ceea ce lipseste si lasati copiii sa bifeze lucrurile gasite. Daca aveti mai multi copii deja puteti face competitie. Cel care gaseste cele mai multe obiecte poate castiga un premiu.
6. Jucati un joc (de-adevaratelea)
Stim ca cei mici sunt innebuniti dupa jocuri video, playstation si multe alte minuni ale inaltei tehnologii. Dar ce-ar fi sa le aratati ce jocuri erau pe vremea copilariei voastre. Un joc de carti, de rummy, lapte gros, sotronul etc. Fiind ceva nou pentru ei, ii va starni cu siguranta.
7. Inventati o poveste
Asezati-va cu totii in sufragerie sau in gradina si inventati o poveste. Fiecare membru al familiei spune cate o fraza-doua. Important este sa inceapa cu „a fost odata", restul va veni de la sine. Ideal ar fi sa si inregistrati conversatia astfel incat la final sa ascultati ce-a iesit. Iar peste ani sa va amintiti de aceste momente placute.
8. Jucati-va mima
Stiti ce aveti de facut! Fiecare membru al familiei imita un personaj din filme, desene animate, povesti etc, iar ceilalti trebuie sa-l descopere. Atentie, nu trebuie sa se auda nici un sunet/cuvant „ajutator". Fiti pregatiti insa sa radeti cu totii in hohote.
9. Scoateti cortul!
Acest lucru este ideal pentru cei care stau la curte. Uitati pentru o noapte de dormitor si canapea. Instalati cortul in gradina. Luati pranzul la iarba verde. Daca vremea este urata sau daca nu aveti curte, puteti improviza foarte bine si in sufragerie o zona de camping. Transformati masa in cort, puneti pe jos paturi sau saltele gonflabile
10. Confectionati capsula timpului
Gasiti o cutie rezistenta si umpleti-o cu lucruri pe care le credeti reprezentative pentru era pe care o traim. Puneti copiii sa scrie cate o scrisoare destinata celor care vor gasi, peste zeci sau chiar sute de ani, „capsula timpului".
Foto: radicalparenting.com
Citeste si Sfatul Parintilor!