Cum sa-ti inveti cainele sa isi faca nevoile afara

Cainele nu stie inca de la nastere faptul ca mocheta, covorul sau parchetul nu sunt locuri potrivite pentru a-si face nevoile. Tocmai de aceea trebuie sa-l inveti sa faca afara aceste lucruri. Noi te invatam cum, in 9 pasi.

1. Urmareste comportamentul cainelui tau in momentul in care isi face nevoile afara pentru a observa semnele ce anticipeaza acest moment!

2. Cand e vreme buna, stai cat mai mult afara cu cainele, pentru ca el sa se obisnuiasca sa isi faca nevoile afara! Invata-l sa foloseasca anumite zone de teren, pentru ca asa se formeaza obisnuinta.

3. Daca esti in casa si observi semnele ce anticipeaza momentul in care cainele tau isi va face nevoile, condu-l in locul in care l-ai invatat inainte ca este cel potrivit pentru acest lucru.

4. Aranjeaza-i un culcus cainelui tau, unde sa doarma pe timpul noptii! Stiind ca este locul lui, el nu isi va face nevoile acolo.

5. Daca se trezeste in timpul noptii si devine agitat pentru ca vrea neaparat sa isi faca nevoile afara, iesi cu el si nu te intoarce in casa pana cand nu a terminat.

6. Construieste o lada cu nisip unde cainele sa-si faca nevoile pe timpul noptii.

7. Dimineata, scoate cainele afara la o plimbare, pentru te asigura ca si-a facut nevoile si ca nu si le va face in casa cat timp tu esti plecat.

8. Nu renunta la antrenament pana cand nu a deprins comportamentul respectiv.

9. De fiecare data cand isi face nevoile afara, recompenseaza-ti cainele.

foto: thestylishdog_com

Ultimele știri