Căutare Live

Cum se tine Postul Craciunului

Postul Craciunului sau Postul Nasterii Domnului are 40 de zile, incepe la data de 15 noiembrie si se incheie la 24 decembrie.

Este un post mai usor din punct de vedere al alimentatiei, fata de cel al Pastelui, avand multe dezlegari la peste, ulei si vin.

Pot fi mancate preparate din peste in toate zilele de sambata si duminica incepand cu 21 noiembrie pana la 19 decembrie, inclusiv.

Este dezlegare la peste la 21 noiembrie, de sarbatoarea Intrarii in biserica a Maicii Domnului, dar si in zilele de praznuire a unor sfinti cu cinstire mai larga in toata lumea ortodoxa, precum 30 noiembrie - Sf. Ap. Andrei, 4 decembrie - Sf. Varvara, 5 decembrie - Sf. Sava, 6 decembrie - Sf. Nicolae, 7 decembrie - Sf. Mc. Filofteia de la Curtea de Arges, 11 decembrie - Cuviosii Daniil Stalpnicul si Luca cel Nou, 12 de¬cembrie - Sf. Ier. Spiridon, 13 decembrie - Sf. Ier. Dosoftei, 18 decembrie - Sf. Cuvios Daniil Sihastrul, 19 decembrie - Sf. Mc Bonifatie.

In afara de dezlegare la peste, in zilele mentionate pot fi consumate si vin si ulei. In perioada postului, nu se fac nunti.

Ultima zi a postului Craciunului, 24 decembrie, este numita si Ajunul Craciunului si este o zi in care se obisnuieste a se tine un post ceva mai aspru decat in celelalte zile.

Abia dupa aceste 40 de zile de post si rugaciune, crestinii se pot bucura pe deplin de Nasterea Domnului, la 25 decembrie.

Iar daca vrei idei legate de ce sa mananci in perioada asta, atunci poate bucatarul Adrian Hadean te va putea ajuta in materialul video urmator!

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: mediabistro.com

RECORD: 105.000 de euro pentru o trufa alba... Patru metode de motivatie la sala de gimnastica...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri