Antena Căutare

Cum te descurci cu agresivitatea celui mic

Cand copiii se simt frustrati, neputinciosi sau doar obositi, uneori se vor manifesta fiind agresivi fata de altii. Nu trebuie sa va ingrijorati crezand ca cel mic este rautacios sau ca nu stie sa se comporte. De cele mai multe ori, agresivitatea este o faza normala, tipic umana, care trebuie educata.

Si adultii simt de multe ori furie, ne putinta, poate chiar dorinta de a face rau, insa spre deosebire de copii, primii au invatat sa isi controleze mai bine emotiile, sa nu le lase sa ii conduca si sa le treaca prin filtrul rationamentului.

Copilul are nevoie de putina indrumare pentru a intelege ca un astfel de comportament nu este acceptat social, ca atrage anumite consecinte pe care este indicat sa le ia in calcul.

Supravegherea lui in preajma altora

Daca observati ca cel mic are tendinta de a se rasti, a trage de par, a musca sau lovi alti copii atunci cand se joaca impreuna cu ei si isi pierde destul de usor rabdarea, supravegheati-l si interveniti. Luati-l de la locul incidentului si spunete-i ca nu poate reveni la joaca decat in momentul in care se va calma si nu va mai fi agresiv.

Ganditi-va daca modul in care se comporta nu reprezinta dorinta lui de a va atrage atentia. De multe ori cand se simt neglijati, copiii vor recurge la un comportament care ii va face pe parinti sa stea cu ei, sa le vorbeasca.

Nu iti pierde controlul

Daca vrei sa ii oferi copilul o lectie despre cum sa reactioneze in situatii tensionate, atunci trebuie sa fii atent la propriul comportament. Daca ceea ce face el te irita peste masura si prima ta reactie este sa te rastesti la el sau chiar sa ii dai o palma, nu il vei invata deloc ce inseamna auto-controlul.

Parintii sunt cei care modeleaza un copil, ei fiind cei pe care cel mic ii imita. De acees este important sa ii explici lucrurile cu calm, indiferent de situatie.

Nu il lasa sa vizioneze filme violente

Printre lucrurile care pot influenta in mod negativ un copil mic se afla si jocurile video sau filmele violente, chiar si stirile tv care implica un nivel ridicat de stres.

Initial, copilul nu este pregatit sa faca fata unor emotii atat de puternice si nu va sti cum sa le canalizeze. Mai apoi, se va obisnui cu ideea de violenta si i se va parea ceva normal. Este responsabilitatea adultului sa il fereasca de ce nu este pregatit sa afle si sa ii raspunda la intrebari, sa il ajute sa se dezvolte echilibrat.

Foto: familytimes.co.nz

Flirtatul incisiv aduce barbatilor relatii de scurta durata... 100.000 de dolari pentru tinerii actori talentati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x