- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Chiar daca pare sanatos el poate fi purtator al acestor viermi manifestarile, survenind ulterior cand gradul de infestare creste. O alta modalitate de infestare este reprezentata de venirea in contact cu alimente contaminate, cu fecalele altor catei sau a jucariilor altor caini purtatori.
Semnele clinice sunt reprezentate de abdomen balonat, pierderea de greutate, respiratia urat mirositoare, varsaturi, diaree, deshidratare. Pe langa toate acestea, catelul este abatut. Primul tratament se efectueaza la aproximativ trei saptamani si acest lucru trebuie sa fie repetat din nou la fiecare 15-20 de zile, pana cand toti parazitii si ouale sunt eliminate.
Medicul veterinar va va cere sa aduceti in cateva randuri probe de fecale ale catelusului pentru a vedea daca parazitii au fost complet eliminati. Astfel, acesta va sti ce fel de tratament si medicatie sa dea cainelui in cazul infestatiilor.
Tratamentul depinde de tipul de parazit pe care cainele il are, dar exista medicamente antiparazitare cu spectru larg ce au efect pentru multe specii de paraziti. Ele, in general, nu sunt recomandate pentru catelusi, preferandu-se efectuarea analizei materiiilor fecale, identificarea parazitilor si administrarea medicatiei specifice.
Deparazitarea profilactica a cainilor adulti este recomandata la fiecare trei-sase luni de catre medicul veterinar. Doar specialistul stie cum trebuie administrate pastilele antiparazitare, in ce concentratii, raportat si la greutatea corporala. Deparazitarea nu este dureroasa sau neplacuta pentru caine, dar este extrem de importanta pentru sanatatea lui si a dumneavoastra.
Stire oferita de Petmart.ro
FOTO: Hepta