Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Desert: Briose cu morcov si ananas

Pentru micul dejun, pentru brunch, pentru gustare, pentru desert, briosele vor fi intotdeauna binevenite.

Ingrediente:

- 140g de faina cu agent de crestere;

- 85g de faina integrala (pastreaza deoparte 2 linguri de tarate);

- ½ lingura de bicarbonat de sodiu;

- un varf de sare;

- 2 linguri de scortisoara macinata;

- 150ml ulei de floarea-soarelui;

- 100g zahar brun;

- 200g piure de morcovi fierti;

- 3 felii de ananas din conserva taiate cubulete;

- 2 linguri de sirop de ananas din conserva;

- 1 ou;

- 1 lingura de esenta de vanilie;

- 50g seminte decojite de floarea-soarelui.

Mod de preparare:

1. Se cern laolalta 140g de faina cu agent de crestere, 85g de faina integrala (pastreaza deoparte 2 linguri de tarate), ½ lingura de bicarbonat de sodiu, un varf de sare si 2 linguri de scortisoara macinata.

2. In alt vas, se bat 150ml ulei de floarea-soarelui si 100gzahar brun. Se adauga 200g piure de morcovi fierti, 3 felii de ananas din conserva taiate cubulete, 2 linguri de sirop de ananas din conserva, 1 ou si 1 lingura de esenta de vanilie. Se amesteca apoi cu 50g seminte decojite de floarea-soarelui.

3. Se incorporeaza amestecul solid in cel lichid. Se decupeaza 12 patrate cu latura de 10cm din hartie de copt si se asaza in formele din tava pentru briose. Se toarna amestecul in forme cu o lingura, se presara deasupra taratele si cateva seminte decojite de floarea-soarelui.

4. Se pune tava in cuptorul incins la 200° C/gaz 6 si se lasa 20-25 de minute sau pana cand scobitoarea ramane curata. Se lasa la racit.

Citeste si alte retete delicioase pe Good Food!

Recomandari