Antena Căutare

Desert de Craciun: Prajiturele in forma de bulgari de zapada

Sunt minunate pentru copii. Daca folositi morcov dulce ras si ananas, nu va trebui sa adaugati mult zahar.

Ingrediente:


425g conserva de ananas in suc
200g faina
1 lingurita praf de copt
85g zahar tos brun
50g fulgi de cocos
2 oua
85g unt, topit
150g iaurt natural
175g morcov ras

Articolul continuă după reclamă

PENTRU DECOR

50g crema de cocos
zeama de ananas din conserva
100g zahar pudra
50g fulgi de cocos
glazura portocalie pentru decor

2011/12/19//462348-snow-ball-cookies.jpg

Mod de preparare:

• 1. Se incalzeste cuptorul la 200ºC si se asaza 12 hartii pentru briose intr-o tava. Se scurge ananasul, pastrand zeama, apoi se paseaza cu o furculita. Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol mare. Se bat ouale impreuna cu untul topit si iaurtul si se toarna in bol, impreuna cu morcovul si ananasul. Se amesteca rapid, apoi se pune compozitia in formele de briose si se coc 18 minute, pana cand cresc si devin aurii. In acest stadiu, pot fi congelate pana la o luna.

• 2. Pentru decor, se amesteca crema de cocos cu 5 linguri de suc de ananas si se adauga zaharul pudra. Se pun fulgii de cocos pe o farfurie sau pe o tava. Se scot briosele din hartie si se pun pe un platou. Se toarna glazura peste ele, acoperindu-le complet, apoi se trec prin cocos. Se lasa sa se usuce cateva minute. Cu ajutorul unui sprit, se schiteaza cate un morcov cu glazura portocalie pe fiecare briosa.

Citeste si Good Food!

Idei practice: Cum pregatesti copiii pentru musafiri si pentru calatoriile de Sarbatori... Reteta: Placinta de ciuperci, spanac si cartofi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 7 octombrie. Georgiana și Elena au câștigat suma de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 7 octombrie. Georgiana și Elena au câștigat suma de 3.500 de lei Luni, 07.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x