425g conserva de ananas in suc
200g faina
1 lingurita praf de copt
85g zahar tos brun
50g fulgi de cocos
2 oua
85g unt, topit
150g iaurt natural
175g morcov ras
PENTRU DECOR
50g crema de cocos
zeama de ananas din conserva
100g zahar pudra
50g fulgi de cocos
glazura portocalie pentru decor
Mod de preparare:
• 1. Se incalzeste cuptorul la 200ºC si se asaza 12 hartii pentru briose intr-o tava. Se scurge ananasul, pastrand zeama, apoi se paseaza cu o furculita. Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol mare. Se bat ouale impreuna cu untul topit si iaurtul si se toarna in bol, impreuna cu morcovul si ananasul. Se amesteca rapid, apoi se pune compozitia in formele de briose si se coc 18 minute, pana cand cresc si devin aurii. In acest stadiu, pot fi congelate pana la o luna.
• 2. Pentru decor, se amesteca crema de cocos cu 5 linguri de suc de ananas si se adauga zaharul pudra. Se pun fulgii de cocos pe o farfurie sau pe o tava. Se scot briosele din hartie si se pun pe un platou. Se toarna glazura peste ele, acoperindu-le complet, apoi se trec prin cocos. Se lasa sa se usuce cateva minute. Cu ajutorul unui sprit, se schiteaza cate un morcov cu glazura portocalie pe fiecare briosa.
Citeste si Good Food!