Desert de iarna: Biscuiti cu fistic si merisoare

Bine infasurati, acesti cilindri de aluat vor tine foarte bine la congelator pana la 3 luni, asta insemnand ca poti sa pui in cosul de Craciun biscuiti proaspeti, fara sa faci un efort deosebit pe ultima suta de metri. Doar dezgheti aluatul peste noapte in frigider, apoi il tai felii si il coci.

Ingrediente:

175g de unt moale
85g de zahar
½ lingurita extract de vanilie
225g de faina
75g de fistic
75g de merisoare uscate


Mod de preparare:

1. Se amesteca untul, zaharul si vanilia cu o lingura de lemn. Se adauga faina, apoi fisticul si merisoarele - s-ar putea sa fie nevoie sa-ti folosesti mainile in aceasta etapa a retetei, ca sa framanti amestecul pana se obtine un aluat. Se imparte aluatul in jumatate si se modeleaza fiecare bucata intr-un cilindru cu diametrul cam de 5cm. Se infasoara in folie alimentara, apoi se da la rece 1 ora sau se congeleaza pana la 3 luni.

2. Se incinge cuptorul la 180° C/ gaz 4. Se taie aluatul in felii groase de 1 cm, se pun feliile pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 12-15 minute. Se racesc complet pe tava.

3. V.N. per prajiturica: 140 kilocalorii, 2g proteine, 9g grasimi, 4g grasimi saturate, 15g carbohidrati, 0g fibre, 7g zahar, 0,10g sare

Foto: goodfood.co.uk

Ultimele știri