175g de unt moale
85g de zahar
½ lingurita extract de vanilie
225g de faina
75g de fistic
75g de merisoare uscate
Mod de preparare:
1. Se amesteca untul, zaharul si vanilia cu o lingura de lemn. Se adauga faina, apoi fisticul si merisoarele - s-ar putea sa fie nevoie sa-ti folosesti mainile in aceasta etapa a retetei, ca sa framanti amestecul pana se obtine un aluat. Se imparte aluatul in jumatate si se modeleaza fiecare bucata intr-un cilindru cu diametrul cam de 5cm. Se infasoara in folie alimentara, apoi se da la rece 1 ora sau se congeleaza pana la 3 luni.
2. Se incinge cuptorul la 180° C/ gaz 4. Se taie aluatul in felii groase de 1 cm, se pun feliile pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 12-15 minute. Se racesc complet pe tava.
3. V.N. per prajiturica: 140 kilocalorii, 2g proteine, 9g grasimi, 4g grasimi saturate, 15g carbohidrati, 0g fibre, 7g zahar, 0,10g sare
Foto: goodfood.co.uk