Ingrediente:
- 5 gutui;
- 3 cani de faina;
- 1 cana de zahar;
- 1 cana de lapte;
- 1/2 cana de ulei;
- 2 oua;
- 50g de unt;
- zahar vanilinat;
- 1 lingurita de praf de copt;
- sare.
Mod de preparare
1. Jumatate din cantitatea de zahar se bate cu ouale. Se adauga laptele, uleiul, zaharul vanilinat, un praf de sare si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine.
2. Se unge o tava de copt cu unt, se tapeteaza cu zaharul ramas si se adauga gutuile curatate si taiate felii.
3. Compozitia se toarna peste gutui si se baga la cuptor la foc potrivit timp de 45 de minute.
4. Cand este gata, prajitura se rastorna astfel incat partea de dedesubt sa devina fata prajiturii.
Citeste si alte retete delicioase pe Good Food!
Studiu: Degetele de la picioare descifreaza personalitatea posesorului... 5 modalitati de a reduce consumul de sare...