Ingrediente:
- 100g de zahar brun;
- 120g de unt, moale;
- 5 oua, albusul separat de galbenus;
- 160g de mac;
- 100g pudra de migdale (se gaseste la Kaufland) sau migdale macinate intr-un robot;
- 1 portocala;
- 1 praf de sare.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 180º C. Se unge o tava de chec sau cozonac cu putin din untul moale. Se rade coaja portocalei pe o razatoare cu ochiuri mici.
2. Intr-un bol, se bat untul si zaharul, apoi se adauga - unul cate unul - galbenusurile.
3. Se amesteca macul cu pudra de migdale si coaja de portocala. Intr-un bol curat, se bat albusurile spuma, cu un praf de sare.
4. In crema de unt se adauga o treime din amestecul de mac, apoi o treime din spuma de albus si se amesteca. Se continua la fel cu restul de mac si de spuma. In ultima parte, se amesteca cu grija, cu o spatula, ca sa ramana cat mai mult aer in spuma de albus. Apoi se toarna in tava si se baga la cuptor 30-40 de minute, pana devine rumen in exterior, iar o scobitoare ramane curata dupa ce o infigi in mijlocul aluatului.
Citeste si alte retete delicioase pe Good Food!
VIDEO! Vezi care este semnificatia reala a DARURILOR de sarbatori!... 10 dintre cele mai tari cadouri pentru Craciun...