Ingrediente:
- 100g de faina normala, plus extra pentru presarat;
- 100g de zahar fin;
- 100g de unt topit;
- 1 ou intreg, albusul separat de galbenus, plus inca 1 albus
- 1 lingura de miere lichida;
- 1 lingurita extract de vanilie.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se unge cu unt o forma de madlene cu 12 gauri (sau se pot folosi forme de tarte mici) si se presara cu faina.
2. Se amesteca faina si zaharul intr-un bol. Se pun untul, galbenusul, mierea si vanilia intr-un alt bol si se bat cu o furculita. Se bat albusurile spuma. Se amesteca compozitia cu unt, zaharul si faina, apoi se incorporeaza albusurile in doua transe, folosind un tel.
3. Se toarna amestecul in forme de madlene; se coc 10-12 minute pana ce prind o culoare auriu-maronie si sunt ferme la atingere. Se lasa la racit in forme cateva minute, apoi se scot si se lasa la racit pe un gratar de sarma. Se presara cu zahar pudra inainte de servire.
Citeste si alte retete delicioase pe Good Food!
Studiu: Barbatii petrec mai mult timp in fata oglinzii decat femeile!... Emma Watson a facut furori la premiera filmului "Saptamana mea cu Marilyn"...