Antena Căutare

Desert elegant: Mousse usor de ciocolata

Acest desert sofisticat este perfect pentru o cina festiva. Pentru o varianta mai puţtin intensa, poti folosi ciocolata neagra cu mai putina cacao (40-50%).

Ingrediente:

- 85g de ciocolata neagra, 70% cacao;

- 1 lingura pudra de cacao, plus extra pentru pudrat;

- ½ lingurita de cafea instant granulata;

Articolul continuă după reclamă

- ½ lingurita extract de vanilie;

- 2 albusuri;

- 1 lingura de zahar brun fin;

- 50g de iaurt grecesc;

- 1 mana de zmeura, pentru decor.

Mod de preparare:

1. Se toaca ciocolata foarte fin si se pune intr-un bol mare, ce poate sta asezat deasupra unei cratite in care fierbe apa constant. Se amesteca pudra de cacao, cafeaua si extractul de vanilie cu doua linguri de apa rece si se toarna peste ciocolata. Se asaza bolul peste cratita in care fierbe apa constant. Se amesteca totul si se ia de pe foc. Se lasa bolul peste cratita, amestecand din cand in cand ca sa verifici cand s-a topit.

2. Se amesteca ciocolata topita, trebuie sa fie groasa. Se adauga doua linguri de apa fiarta, se amesteca; compozitia se va subtia imediat si va deveni matasoasa. Se lasa sa se raceasca putin.

3. Se bat albusurile pana cand se formeaza varfuri moi, apoi se adauga zaharul si se bat pana cand se obtine o compozitie groasa si lucioasa. Se bate iaurtul in ciocolata racita. Se incorporeaza o treime din albusuri in amestecul de ciocolata cu o lingura mare de metal, apoi se incorporeaza cu grija restul de albusuri pana cand se obtine o compozitie omogena. Ai grija sa nu amesteci prea mult ca sa nu se piarda volumul spumei. Se imparte cu o lingura in patru vase mici de ceramica (125-150ml) si se lasa la rece cateva ore sau peste noapte.

4. Se asaza fiecare spuma pe cate o farfurioara. Se presara cu zmeura si se pudreaza cu pudra de cacao. Se pastreaza in frigider pana la 2 zile.

Citeste si alte retete pe Good Food!

Mic dejun: Granola cu caise si iaurt... Presiunea financiara afecteaza viata sociala a adolescentilor...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x