Ingrediente:
Pentru blat
- 3 pachete de biscuiti digestivi;
- 1 fiola de esenta de rom;
- 150 de grame de unt.
Pentru crema
- 200 de grame de smantana pentru frisca;
- 500 de grame de branza de vaci cremoasa;
- 150 de grame de zahar;
- coaja de lamaie;
- 2 plicuri de gelatina foi;
- 1 fiola de esenta de lamaie.
Mod de preparare:
1. Biscuitii digestivi se maruntesc in robotul de bucatarie sau cu mixerul si se amesteca impreuna cu untul topit si cu esenta de rom. Amestecul astfel rezultat se aseaza intr-o forma rotunda cu inel si se preseaza bine de tot.
2. In paralel, se bate smantana cu zaharul, se adauga branza si se amesteca pana ce se omogenizeaza crema astfel rezultata. Se pune esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie, se amesteca bine, si apoi se adauga gelatina, care a fost in prealabil lasata 5 minute in apa rece.
3. Aceasta crema se toarna peste blatul din biscuiti, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la rece circa 3 - 4 ore.
Inainte sa fie servita, peste prajitura sa presara coaja de lamaie rasa.
Foto: annamagazine.ca
Cum sa-l inseli fara sa-si dea seama... Avocado - ingredientul minune pentru mese sanatoase!...