Ingrediente:
- 150g de migdale prajite;
- 1 plic de praf de copt;
- un varf de cutit de sare;
- 260g de faina;
- 150g de zahar tos;
- 2 oua mari;
- 75g de unt;
- 1 lingurita de esenta de migdale si vanilie;
- 3 mere;
- 1 lingurita de scortisoara.
Mod de preparare:
1. Migdalele prajite se faramiteaza cu ajutorul unei rasnite sau blender cu cutit.
2. Se bat bine ouale cu esenta de vanilie, scortisoara si esenta de migdale.
3. Intr-un bol adanc se amesteca faina, zaharul, praful de copt si varful de cutit de sare.
4. Se adauga amestecul de oua si esente, apoi migdalele sfaramate, amestecand bine.
5. Merele se decojesc, se taie felii si se caramelizeaza in putin zahar.
5. Se pune amestecul intr-o tava unsa cu unt topit si tapetata apoi cu faina. Feliile de mere se aseaza deasupra si se baga la cuptor. Prajitura era gata cand s-a rumenit deasupra.
FOTO: foodnetwork.com
FOTO! Articolele din piele, un must-have al sezonului rece... Socant: Vladut, copilul care a murit de batranete la doar 12 ani!...