- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 6 pere;
- 50ml sirop de artar;
- 6 oua;
- 300g zahar;
- 100g unt;
- 360g faina;
- 10g praf de copt;
- esenta de vanilie;
- 2 batoane scortisoara;
- 5-6 cuisoare;
- 6 linguri zahar.
Mod de preparare
1. Perele se curata de coaja pastrand insa coditele.
2. Intr-o cratita se pun perele, scortisoara, zaharul si cuisoarele; se acopera cu apa si se fierb 5-10 minute pana se inmoaie putin.
3. Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul topit si siropul de artar si se omogenizeaza.
4. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia de mai sus.
5. Se adauga esenta de vanilie si se mixeaza bine.
6. Ungem formele cu unt si tapetam cu faina.
7. Asezam in mijloc para si adaugam pe langa ea aluat cu o lingurita.
8. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute la temperatura medie.
9. Cand s-au racit, le scoatem din forme le pudram cu zahar si le servim stropite cu sirop de artar.
Citeste si alte retete pe Good Food!
Bautura extravaganta: Martini de ciocolata... Afla cat de mult te afecteaza mancatul pe fuga!...