9-12 prune, in functie de marime
2 linguri de zahar muscovado
zeama a 3 portocale medii sau 2 mari
50g unt
2 linguri de sirop de zahar rafinat
sau miere
50g cereale
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 190ºC. Se taie prunele in jumatate si se asaza intr-un vas termorezistent. Deasupra se presara zaharul si se toarna zeama de portocale, apoi se preseaza peste ele o bucata de hartie pergament si se coc timp de 20-25 de minute pana se inmoaie.
2. Intre timp, se topeste untul impreuna cu siropul de zahar intr-o tigaie. Se ia de pe foc si se adauga cerealele, amestecand bine. Se indeparteaza hartia pergament, se acopera prunele cu cereale, apoi se baga la cuptor inca 10 minute, pana cand toppingul devine crocant si auriu, iar prunele moi. Se servesc calde cu crème fraiche sau inghetata.
Citeste si alte retete numai pe Good Food!