60g unt
225-230g ciocolata amaruie
2 oua
100g zahar tos
2 lingurite extract de vanilie
210g faina
1 lingurita praf de copt
un varf sare
zahar pudra
Mod de preparare:
1. Se topeste untul intr-un vas, pe foc. Cand s-a topit complet, se adauga in vas ciocolata facuta bucati si se amesteca pana se topeste. Se ia vasul din cand in cand de pe foc pentru a nu se lipi. Se lasa la racit.
2. Se incinge cuptorul la 180°C.
3. Se amesteca ouale cu zaharul pana devin o crema spumoasa si deschisa la culoare si se incorporeaza compozitia cu ciocolata. Se adauga vanilia, faina (amestecata in prealabil cu praful de copt) si sarea, amestecand bine. Se acopera cu folie de plastic (direct pe aluat) si se lasa peste noapte in frigider.
4. Din aluatul preparat se ia cu o lingurita cate o cantitate mica si se modeleaza sub forma unor mici bile (diametru 2-3 cm) Acestea se dau prin zaharul pudra si se asaza intr-o tava, pe hartie de copt. Se lasa sa se coaca timp de 15 minute, pana cand incep sa apara mici crapaturi in zaharul pudra de pe fursecuri.
Foto: browniesfordinner.com