Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30X Factor

Desert special: Negrese cu sfecla

Un desert memorabil, care este si mai delicios cu o cantitate mica de unt.

Ingrediente:

500g de sfecla cruda (3-4 sfecle medii)

100g de unt nesarat, plus extra pentru uns

200g de ciocolata neagra (70 cacao)

1 lingurita extract de vanilie

250g de zahar brun, fin

3 oua

100g de faina obisnuita

25g de cacao pudra

Mod de preparare
:

1. Foloseste o pereche de manusi de menaj ca sa nu te patezi pe maini. Se curata sfecla de coaja (trebuie sa ramana cam 400g de sfecla curatata). Se toaca grosier si se asaza intr-un bol mare. Se adauga un strop de apa, se acopera cu folie alimentara si se da la microunde timp de 12 minute pe treapta de putere maxima, pana cand se inmoaie. SFAT: Daca nu ai cuptor cu microunde, fierbe sfecla intreaga cu coaja pana cand se inmoaie, apoi curat-o de coaja si foloseste-o ca mai sus. Pentru o scurtatura pe cinste, cumpara sfecla gata fiarta, ai grija insa sa nu iei din cea in otet.

2. Se incalzeste cuptorul la 180º C/gaz 4. In timp ce se face sfecla, se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt o tava de copt de 20x30cm. Se toaca ciocolata grosier si se taie untul cubulete. Se rastoarna sfecla intr-o strecuratoare si se scurge tot excesul de lichid, apoi se asaza intr-un robot de bucatarie laolalta cu ciocolata, untul si vanilia. Se mixeaza pana cand se obtine o compozitie cat mai omogena. Untul si ciocolata se vor topi in aceasta operatiune.

3. Se pun zaharul si ouale intr-un bol mare, apoi se bat cu un mixer pana se obtine o compozitie groasa, spumoasa si deschisa la culoare (aproximativ 2 minute). Se adauga cu lingura compozitia de sfecla in bol. Se foloseste o lingura mare de metal si se incorporeaza compozitia de sfecla in cea de oua. Incearca sa pastrezi cat mai mult aer posibil in compozitia finala. Se cern faina si pudra de cacao, apoi se incorporeaza cu grija in amestecul de sfecla si oua, pana cand se obtine o compozitie omogena.

4. Se toarna acest amestec in tava de copt pregatita si se da la cuptor 25 de minute sau pana cand creste uniform si se mai simte putin aluat neintarit in mijlocul tavii, sub crusta, atunci cand scuturi tava. Se lasa sa se raceasca complet in tava, apoi se taie in patrate.

Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!

Recomandari