Antena Căutare

FOTO! Le Whaf: poti inhala mancarea, fara a te ingrasa

Capul suspendat deasupra unui "acvariu" aburind si paiul intre buze. Nori de "fum" iti invadeaza fata si simti cum mirosul tartei de lamaie te copleseste. Dar nu te speria! Nu este o tarta obisnuita, plina de calorii, ci una "respirabila". Tot ce ai de facut este sa inhalezi aburul aromat, fara teama caloriilor.

Aceasta masinarie cu ajutorul careia te poti hrani, desi futuristica, pare a fi abordabila in urmatorii ani, pentru ca are avantajul ca nu ingrasa. Inventatorul Le Whaf, dispozitivul responsabil pentru aceasta metoda noua de a manca si bea, este profesor de la Harvard David Edwards, in varsta de 49 de ani, care a creat pana acum numai doua astfel de mecanisme.

Edwards vrea sa scoata pe piata acest tip de dispozitiv in aceasta toamna, pretul fiind de nici 100 de euro, conform Daily Mail. Deja, multe persoane din intreaga lumea par interesate sa-l cumpere. Invenatorul spera ca in viitor oamenii sa vina in restaurante si, in loc sa stea la masa, ei sa se plimbe dintr-o incapere in alta, savurand, pe rand, aburii de friptura sau orice alt fel de mancare, fara a mai purta grija caloriilor.

Cu toate acestea, sa respiri mancare nu este atat de simplu. Daca, de exemplu, vrei sa degusti o supa de rosii, trebuie sa cumperi o solutie preparata de echipa lui Edwards, care contine un mix secret de esente.

La inceput, inventia a fost minunata, dar fara utilitate. Chiar inainte de a-si deschide laboratorul, in 2007, a vizitat un restaurant din Bordeaux. "Bausem cam multe pahare cu vin. Si eram nervos pentru ca nu stiam ce voi face cu laboratorul. L-am intrebat pe bucatar daca ar fi posibil sa mananc prin inhalare. El a spus ca da. Ideea a venit pur si simplu", a declarat Edwards.

Primul experiment pe care l-a facut a fost cu ciocolata. A creat un dispozitiv care semana cu mecanismul folosit de astmatici si cu ajutorul caruia poti inhala ciocolata. Anul trecut s-au vandut 200.000 de astfel de dispozitive, majoritatea in Marea Britanie.

"Este o metoda amuzanta. In plus, este un mod de a incepe o conversatie, de a savura aburii alcoolului fara a te imbata sau de a manca fara sa te ingrasi. Este ideal pentru gurmanzi", a conchis profesorul.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: dailymail.co.uk

VIDEO! Afla care sunt riscurile cumparaturilor online!... VIDEO! Reteta zilei: calcan cu legume innabusite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x