1.
2. Se extrag 10.000 de celule stem din esantion;
3. In conditii de laborator, aceste celule de divid si rezulta astfel milioane de celule, care cresc intr-un recipient special (ca o farfurie mica);
4. Celulele musculare "tinere" care se formeaza sunt crescute "sub tensiune", pe un dispozitiv gen "shela", care le intinde ca sa se formeze astfel fibrele musculare;
5. Dupa ce au crescut, fibrele musculare astfel rezultate sunt tocate si transformate in ... hamburgeri.
Cercetatorii olandezi "recidiveaza" acum cu carnea de vita. In 2009, specialistii de la aceeasi universitate, au produs, prin aceeasi metoda, carne de porc.
In cazul acestui produs, ei au recunoscut ca i-a lipsit savoarea "originalului", iar culoarea carnii "in vitro" batea mai degraba spre gri si avea textura calamarului. Nici americanii nu s-au lasat mai prejos si au produs intr-un laborator din new York fileuri de peste, folosind celule stem prelevate din tesut muscular de caras. Cercetatorii promit ca vor perfectiona si gustul carnii "de cultura", astfel incat acesta sa semene cat mai fidel cu cel al carnii naturale.
Citeste tot articolul in Jurnalul
FOTO: howiteasy.com