Căutare Live

Idealurile copiilor de azi: "Mami, mami, cand ma fac mare vreau sa fiu... slaba, frumoasa si populara!"

Odata cu vremurile se schimba si idealurile oamenilor. Studiile arata ca din ce in ce mai multi copii nu mai viseaza la meserii si cariere in domenii precise, ci doresc sa arate cat mai bine, sa fie frumosi si sa se bucure de popularitate datorita acestor "calitati".

Abia au invatat alfabetul, insa deja isi stiu calea in viata. Este vorba de noile generatii care iau modelele parintilor lor si, bazandu-se pe ele, isi formeaza idealuri, uneori mult prea deformate pentru mintea unui copil. Conform unui studiu realizat de cercetatorii britanici, nu mai putin de 68% dintre fetitele de sase ani ar dori sa arate perfect, precum papusile lor. Mai mult, 72% dintre fetitele care au luat parte la studiu au spus ca vor sa se bucure de la fel de multa popularitate ca vedetele de la Hollywood.

Cum ajung cei mici la aceste idealuri? Raspunsul cercetatorilor este simplu: parintii, mai exact cei care pun foarte mult accent pe aspectul lor fizic si isi rasfrang frustrarile asupra copiilor. In plus, nu au un model de educatie, lasandu-si copiii ore intregi in fata televizoarelor. "Fetitele care isi doresc sa fie sexy cred ca asta le va aduce popularitate, ceea ce inseamna, evident, mai multe avantaje sociale", este de parere Christy Starr, coordonatorul studiului.

Pe langa toate acestea, mai apare o problema cruciala: tendinta celor mici de a manca putin si nesanatos, tocmai pentru a nu avea probleme de greutate in viitor. Parintii care se confrunta cu asemenea situatii aleg, in cele mai multe dintre cazuri, sa le faca pe plac celor mici. Gresit, sunt de parere psihologii, care spun ca modul in care se comporta parintii cu copiii este crucial in integritatea lor sociala.

Foto: themckibbens.com

Afla cum trebuie pastrate alimentele in frigider!... Un sport potrivit copiilor inca de la varsta de trei ani: dansul modern...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri