Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Infarct la farfurie: preparatul cu 2000 de calorii

Potrivit Daily Mail, cel mai nesanatos fel de mancare ce se gaseste in Marea Britanie reprezinta o bomba calorica si, consumat des, creste riscul de a face infarct.

Este vorba despre un amestec ce contine sunca, friptura de porc, coaste de miel, cartofi prajiti, un ou prajit, sase inele de ceapa si doi carnaciori. Are aproximativ 2000 de calorii si ofera pe o singura farfurie numarul maxim de calorii recomandat zilnic unei femei.

De asemenea, contine 42 de grame de grasimi saturate, mai mult decat dublul cantitatii recomandate unui adult intr-o zi. Si continutul de sare este extrem de ridicat, cele 6,2 grame fiind si ele peste limita recomandata. Consumul excesiv de sare creste riscul de a avea tensiune mare si de aface un accident vascular cerebral. Cantitatea de colesterol din acest fel de mancare este si ea foarte mare si mareste sansa unui infarct.

Preparatul nesanatos este comercializat de catre un lant de restaurante din Marea Britanie, care vinde in jur de 12.000 de portii pe saptamana.

Foto: Daily Mail

Recomandari