Paște 2018. Cum vopsești cele mai frumoase ouă de Paști

 

În Joia Mare se vopsesc ouăle de Paști, una dintre cele mai importante tradiții de Paște. Chiar dacă poate părea o treabă simplă, ei bine, află că nu e. Iată ce tradiții trebuie să respecți, ca să îți iasă niște ouă roșii de Paști perfecte.

Cumpără ouăle pentru vopsit în culorile potrivite

Dacă vrei să vopseşti ouă în culori deschise precum galben sau pasteluri (bleu, lila, verde mentă), este recomandat este să cumperi ouă cu coaja albă. Dacă vrei să ai pe masa de Paşte ouă în nuanţe albastru, roşu sau verde închis, recomandat e să alegi ouă cu coaja maronie. Verifică-le să nu fie crăpate sau sparte! De asemenea, cumpără ouă cu coaja netedă, lucioasă şi cu o culoare uniformă.  

Cum fierbi corect ouăle de Paști 

Oala se alege în funcţie de numărul ouălor pe care vrei să le fierbi. Acestea se aşază în aşa fel încât să acopere în întregime fundul recipientului. Pentru ca ouăle să nu se crape, ele trebuie aduse la temperatura camerei şi abia apoi puse la fiert în apă rece. Un truc pe care îl folosesc multe gospodine:  toarnă în apă o linguriţă de oţet sau una de sare. Oţetul şi sarea le vor întări coaja. Înainte de a le pune la fiert, ouăle se degresează spălându-le cu apă şi săpun sau apă şi detergent de vase. Timpul de fierbere e între 8 şi 12 minute, în funcţie de mărimea ouălor.

Ce vopsea trebuie să foloseşti

În ceea ce priveşte vopselurile, ai de ales între cele sub formă de praf şi cele lichide. Cât despre culori, avem o paletă extrem de variată: culori mate, culori sidefate, pasteluri, culorile tradiţionale (roşu, verde, albastru, galben). După preferințe, ouăle pot fi decorate și cu abţipilduri. În cazul în care vrei să vopseşti ouăle în aşa fel încât să-ţi protejezi sănătatea, poţi alege varianta vopselurilor naturale.

Cu ce produse naturale înlocuiești vopseaua din comerț

- Sfeclă roşie pentru ouă roşii;
- Frunze de ceapă roşie pentru ouă roz ;
- Frunze de varză roşie pentru ouă bleu sau albastre;
- Frunze de urzici pentru ouă maro deschis;
- Fructe de pădure (afine) pentru ouă gri – violet ;
- Turmeric pentru ouă galbene;
Ingredientele se fierb alături de ouă 20 de minute.

Indiferent de culori sau de vopseaua folosită, tradiția ouălor roșii de Paște este una dintre cele mai frumoase. Sărbătoarea Învierii Domnului este cea mai importantă pentru creștinătate! Primește-o cu lumină în suflet!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe