Curățenia de Paște. 3 soluții eficiente pentru a spăla covoarele

 
+6 click pentru
galerie

Pe lângă masa tradițională de Paști și decorațiunile casei, orice gospodină trebuie să treacă prin... curățenia generală de primăvară. Podele, covoare, termopane, grădină - toate necesită acea prospețime de început de an.

Pentru o curățenie generală adecvată nu trebuie să apelezi neapărat la firme de curățenie specializate. O poți face și tu fără efort. Geamurile, oglinzile, termopanele, gresia și faința pot fi spălate folisindu-te de laveta, cu apa și detergent, fără a te pune în prea mare dificultate. Mai ales că, puțină mișcare nu strică, la început de sezon nou. O atenție deosebită trebuie acordată însă covoarelor. 

        

Se știe că un covor bine ales însufleţeşte camera în care este amplasat, îi conferă un aer de eleganţă şi confort, constituind punctul de plecare în crearea unei atmosfere familiare. Atunci când realizăm acasă toate operaţiunile de curăţare şi igienizare a covoarelor, tendinţa este de a trece peste anumite etape care sunt esenţiale în asigurarea menţinerii calităţii materialului din care este confecţionat covorul şi în prelungirea duratei de viaţă a acestuia. Iată trei soluții eficiente pentru o curățare adecvată a covoarelor.

Citește și: Reteța perfectă de Paște. Cele 4 secrete pentru o friptură de miel delicioasă​

         

Citește și: Cum să pregătești un drob de miel ca la restaurant

1. Soluție cu detergent 

Amestecă un sfert de linguriță de lichid transparent de spălat vasele cu o cană de apa călduță;

2. Soluție cu oțet

 amestecă o cană de oțet cu două căni de apa; 

      

3. Soluție solventă

 Folosește un ulei solvent sau soluție de curățare a ojei de pe unghii, care să nu conțină acetonă. 

SFAT: Înmoaie o cârpă într-una dintre următoarele soluții și aplică pe pete. Niciodată nu o turnă direct pe covor. 

Dacă ai pulverizator, pune aceste trei soluții în sticle cu pulevrizator și aplică-le pe pată: 

-amestecă o linguriță de lichid de spălat vasele transparent cu o cană de apa caldă; 
-amestecă un sfert de cană de oțet cu un sfert de cană de apa; 
-amestecă o lingură de amoniac cu o jumătate de cană de apa caldă. 

       

Înainte de a te apuca să speli covoarele, nu uita că trebuie să urmezi alți pași: să mături covorul, să îl aspiri, apoi să îl scoți în curte la o porție bună de.... bătător. Pentru cei care nu locuiesc la casă, pasul trei poate fi omis. Odată finalizată curățenia generală, poți trece la decorațiuni cu flori artificiale sau flori de primăvară. Gata! Acum poate veni Paștele în România! :)facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI