Plasturii se obtin prin prepararea unei paste din cateva substante naturale speciale, la care se adauga extracte si uleiuri din plante chinezesti, supuse unor procese de prelucrare specifice medicinei traditionale. Totul se amesteca pana capata consistenta plastilinei, se pune o bucatica pe o panza de bumbac si se aplica pe zona cu probleme.
„Se administreaza extern, plantele aflate in componenta plasturilor medicinali difuzand prin piele pana la nivelul zonei bolnave unde actioneaza terapeutic. Plantele aflate in compozitia plasturelui medicinal au ca rol marirea capacitatii de difuziune la nivel tegumentar, sporind eficacitatea si promptitudinea efectului terapeutic. Deoarece ramane atasat la tegument timp mai indelungat, efectul terapeutic este de lunga durata", ne asigura medicul Li Luoxi.
Fara efecte secundare
Mai exista un tip de plasturi sub forma de pulberi ce ajuta la tratarea unor afectiuni ale sanului. Sutienul cu plasturi este indicat in mastoza chistica si in cancerul mamar. Se poarta tot timpul, inlocuind sutienul obisnuit. Medicina traditionala chineza trateaza nodulii la san cu ajutorul acestor plasturi, dar si prin administrarea de plante chinezesti.
Datorita administrarii externe, tratamentul cu plasturi medicinali evita metabolizarea digestiva si hepatica, nu este eliminat renal, prin urmare nu creeaza efecte secundare la nivel gastroduodenal, hepatic, renal. Lipsa efectelor secundare confera acestui tratament o importanta marja de siguranta.
Tratamentul trebuie sa fie insotit de un stil de viata sanatos, cu respectarea orelor de somn, de masa, cu miscare in aer liber, evitarea tigarilor, alcoolului, grasimilor animale, prajelilor, dulciurilor, galbenusului, muraturilor, cafelei, contraceptivelor si, nu in ultimul rand, adoptarea unei gandiri pozitive.
Alimentele recomandate sunt: legumele crude sau fierte (spanac, broccoli, morcovi, cartofi dulci, varza), fructe (struguri, kiwi, mere), cereale, soia galbena, ciuperci, susan negru, ceai verde.
Principalele boli in care sunt utilizati plasturii medicinali:
Herpes zoster si sindromul algic post-zosterian
Plaga postoperatorie complicata, infectata
Afectiuni dermatologice specifice pacientului diabetic
Escare
Osteomielita
Ulcer varicos
Periostita, sinovita
Talagie
Spondilodiscartroze si hernie discala
Lumbago cronic
Periartrita scapulohumerala
Epicondilita laterala
Boala artrozica vertebroperiferica
Poliartrita reumatoida
Mastita
Mastoza chistica
Citeste Revista Felicia
Cand e cu adevarat necesar sa scoatem amigdalele?... Siguranta copiilor la piscina...