Căutare Live

Postul Crăciunului. Câte zile de post trebuie să ții înainte de spovedanie! Păcatul făcut de mulți

Postul Crăciunului. Ne aflăm în cele 40 de zile de post al Crăciunului și mulți credincioși se întreabă câte zile de post trebuie să ţină înainte de a merge la spovedanie. Păcatul pe care mulți îl fac și ce trebuie să știți.

postul craciunului

Postul Crăciunului. Ne aflăm în cele 40 de zile de post al Crăciunului și mulți credincioși se întreabă câte zile de post trebuie să ţină înainte de a merge la spovedanie. Păcatul pe care mulți îl fac și ce trebuie să știți.

Postul Crăciunului. Câte zile de post trebuie să ții înainte de spovedanie! Preot Conf. Dr. Constantin Necula oferă lămuriri.

Postul Crăciunului. Câte zile de post trebuie să ții înainte de spovedanie! Păcatul făcut de mulți

”Dacă mergeţi în a 40-a zi de post, 40 de zile. Dacă mergeţi în prima zi, o zi de post şi, în următoarele 39 de zile, continuaţi postul. Cu alte cuvinte, când e de pos­tit, e de postit!

Ideea aceasta cu spovedania şi postul de dinainte de spovedanie este una dintre – iertaţi-mi cu­vântul prost – idolatrizările legate de Ortodoxia noastră, una dintre falsele rigorisme pe care le-am impus, pentru că sunteţi – şi aici zic şi eu, ca fiul meu, piua, că v-am prins – de foarte multe ori tentaţi să ziceţi: „nu mă duc la spovedit, pentru că am mâncat azi după-masă nu ştiu ce. Nu fac aia, că…”

Postul Crăciunului. La drept vorbind, mulți credincioși nu vor sau nu știu de trebuie să facă atunci când vine vorba de postit. Postul și spovedania sunt înlănțuite și de aceea nu sunt complete una fără cealaltă. Cu alte cuvinte, postul trebuie să te apropie de spovedit, iar spovedania trebuie să te apropie de post. Dacă nu ai postit până la spovedanie, atunci trebuie să o faci după. Dacă nu ai postit până te-ai împărtăşit, atunci trebuie să te împărtăşeşti şi să posteşti!

Postul Crăciunului ține 40 de zile și este al doilea mare post ca importanță, după Postul Paștelui. Acesta a început pe 16 noiembrie și durează până pe 24 decembrie.

sursa: ortodoxia.me, sursa foto: ortodoxia.md

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 21 noiembrie. Ce nu ai voie să faci în Sărbătoarea Luminii... S-a aflat răspunsul! Este sau nu bine să îți bați copilul atunci când nu e cuminte?...
Parteneri
Horoscopul zilei de 13 august 2022. Leii se simt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Ultimele știri
x