Căutare Live

Preferinta pentru carnea de porc este determinata genetic

Preferinta unor oameni pentru gustul carnii de porc ar putea fi determinata de gene, conform unui studiu realizat in Norvegia citat de Huffington Post.

Oamenii de stiinta norvegieni au realizat un studiu la care au participat mai multe persoane care aveau o variatie a unei gene responsabile de receptarea mirosurilor.

Subiectii au fost pusi sa guste si sa miroasa mai multe mostre de carne de porc. Cei a caror gena avea mutatii si nu era sensibila la androsteron, un steroid produs de organismul porcilor, au considerat carnea mai gustoasa si mai bine mirositoare. Persoanele care sunt sensibile la androsteron reactioneaza negativ daca sunt expusi la el.

Astfel, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca genetica are un rol important in felul in care catalogam unele alimente drept delicioase.

Foto: hepta.ro

FOTO! 10 coafuri pentru locul de munca... Un american si-a cerut iubita in casatorie cu inghetata in loc de inel...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x