Mazarea verde
Este o sursa de vitamine, precum A, C si K, de niacina si de folati, dar si de minerale, precum fosfor, fier, calciu, magneziu, potasiu si sodium. Adica este unul dintre cele mai complete alimente indicate bebelusilor care au inceput diversificarea.
Mazarea proaspata are un gust dulce si este cea mai indicata pentru prepararea unui piure delicious. Si mazarea congelata este la fel de buna.
Fierbe-o pana cand se inmoaie foarte bine, apoi scurge boabele si pune-le intr-un blender, impreuna cu o cantitate suficienta de apa, pentru a capata o textura moale si fina, foarte usor de inghitit.
Morcovii
Sunt cunoscuti ca cea mai buna sursa de vitamina A, atat de importanta pentru ochi si pentru frumusetea pielii, vitamina C si folati. Morcovii au reprezentat intotdeauna o leguma ce sta la baza piureurilor. Pentru a fierbe mai usor, taie-i rondele.
Broccoli
Este si el foarte indicat pentru cei mici, datorita continutului mare de fier, calciu, dar si datorita vitaminelor A, C, K. Opareste-l doar doua - trei minute, pentru a nu distruge vitaminele, apoi paseaza-l intr-un blender.
Bananele
Sunt o sursa importanta de vitamina K, fiind mult mai potrivite in piureuri, in combinatie cu legume, decat in sucuri, cu alte fructe.
Strugurii
Reprezinta unul dintre fructele de toamna foarte bune pentru bebelusi, din care se poate obtine un suc dulce, cu multe vitamine, pe placul copiilor.
Perele si prunele
Pot fi o baza pentru piureuri (fierte la abur, sa nu-si piarda vitaminele), pot fi consumate crude sau pot fi facute suc. Insa, datorita consistentei lor, va mai trebui adaugata putina apa in blender/mixer.
FOTO: Hepta