LA SERVIRE
patrunjel, taiat marunt
coaja de lamaie rasa
Mod de preparare
1. Se amesteca usturoiul cu carnea de porc, coaja de lamaie, cimbrul, verjuice-ul si prunele, intr-un vas de ceramica. Se asezoneaza bine, se acopera si se marineaza la frigider timp de 12 ore.
2. Se incalzeste cuptorul la 180ºC. Se scot carnea de porc si prunele din marinada si se pun deoparte. Se scurge carnea de porc si se trece prin faina. Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie si se caleste carnea pe toate partile. Apoi se pune intr-un vas mare si lat.
3. Se curata tigaia, se adauga uleiul ramas si se caleste ceapa pe toate partile. Se scoate din tigaie si se lasa deoparte. Se adauga marinada in tigaie si se da in clocot. Se fierbe 2-3 minute, apoi se adauga supa si zaharul si se da iar in clocot. Se toarna peste carnea de porc, se acopera cu un capac si se coace la cuptor 1-1½ ore. (Pana in acest stadiu se poate prepara cu o zi inainte. Se acopera si se refrigereaza peste noapte. A doua zi, se indeparteaza grasimea daca este cazul si se da in clocot inainte de a continua cu reteta. Mai adaugati putina supa sau apa daca este nevoie).
4. Cu 20 de minute inainte de a fi carnea gata, se curata perele si se taie in bucati, apoi se indeparteaza semintele. Se scoate carnea de porc din cuptor, se gusta si se mai adauga zahar daca este nevoie. Se adauga ceapa, perele si cartofii, se acopera vasul si se mai baga la cuptor 40 de minute, pana cand cartofii devin fragezi.
5. Se indeparteaza capacul si se adauga prunele, apoi se mai adauga putina supa daca a scazut prea mult. Se mai coace 15-20 de minute, pana cand cartofii sunt gata. La servire, se adauga patrunjelul si coaja de lamaie.
Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!