- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente:
- 300ml de smantana dulce slaba;
- 1 catel de usturoi decojit;
- 2 fire de cimbru sau rozmarin;
- 250g de spanac congelat;
- nucsoara proaspat rasa;
- unt pentru uns;
- 850g de cartofi dulci, decojiti si feliati marunt (felii cam de 3mm grosime);
- 25g de branza tare rasa, precum cheddar sau parmezan.
VARIANTA NEVEGETARIANA
2 cotlete de miel, 1 fir de cimbru sau rozmarin si 1 lingurita ulei de masline, per portie
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 180° C/gaz 6. Se pun smantana, usturoiul si firele de verdeata intr-o cratita mica si se incalzeste treptat la temperatura de fierbere sau aproape de aceasta. Se opreste focul, se asezoneaza si se lasa sa se infuzeze.
2. Se pune spanacul intr-o strecuratoare, se toarna un ibric de apa fiarta si se lasa sa se scurga cateva minute. Apoi se stoarce cat mai multa apa posibil. Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara proaspat rasa.
3. Se unge bine cu unt un vas termorezistent si se asaza jumatate din feliile de cartofi dulci pe fundul acestuia. Se asaza un strat de spanac, apoi cartofii ramasi. Se toarna amestecul de smantana printr-o sita pentru a indeparta usturoiul si ierburile, apoi se presara branza. Se coace totul 45-55 de minute pana se rumeneste si se inmoaie.
4. Intre timp, daca se servesc cotletele, se incinge o tigaie-gratar sau o tigaie normala si se taie marunt frunzele de verdeata. Se freaca cotletele cu ulei, sare si piper, apoi se frig sau se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte sau pana sunt facute dupa preferinte. Se lasa cartofii si cotletele 5 minute, apoi se servesc cu o salata verde mare.
Citeste si Good Food Romania
VIDEO! Animalul de companie - cum sa il alegeti pe cel potrivit... VIDEO! Atentie la cumparaturile de Pasti!...