Ingrediente (6 portii):
3 vinete mari;
doua linguri ulei de masline;
o ceapa medie;
patru catei usturoi, presati;
un kilogram de rosii mici, sau 2 conserve de rosii;
un sfert de lingurita de sare;
o lingura otet balsamic;
o legatura de busuioc;
piper negru;
mamaliga mai tare.
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 220 de grade, iar intre timp pune o oala pe foc, la temperatura medie, si incalzeste uleiul de masline. Adauga ceapa si usturoiul, tocate marunt, si amesteca mai multe minute.
Adauga acum si conservele de rosii, sau rosiile tocate marunt, si amsteca timp de 30 de minute, la foc mic. Pune si otetul si busuiocul si asezoneaza cu sare si cu piper.
Incalzeste apoi o tigaie grill pe foc, apoi pune la facut feliile de la vinete, pana se inmoaie, 2-3 minute. Tine-le apoi separat.
Urmatorul pas: pune sos tomat pe fundul unui vas de ceramica pe care-l vei baga la cuptor. Asaza apoi felii de vinete, dupa care pune iar sos peste felii, dupa care asaza felii dintr-o bucata de mamaliga mai tare.
Da apoi vasul la cuptor, dupa ce-l acoperi cu folie de aluminiu. Tine-l aproximativ 30 de minute. Pofta buna!
Foto: marthastewart.com
Patru pasi prin care sa faci fata unei despartiri... FOTO! Vedetele din noua generatie dau tonul in moda!...