ulei de masline
2 catei de usturoi, tocati marunt
15g frunze de rozmarin, tocate
300g de rosii cherry, taiate in jumatati
2 x 400g conserve de fasole alba, scursa si clatita
4 linguri de otet balsamic
4 linguri de parmezan, ras pe razatoarea mare (optional, pentru cei care nu tin post)
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 180º C/gaz 4. Se taie in sferturi una dintre cepe si se asaza pe o tava impreuna cu rosiile cherry. Se stropesc cu 1 lingura de ulei si se lasa la cuptor 20 de minute.
2. Se toaca marunt cealalta ceapa si se asaza intr-o cratita impreuna cu 2 linguri de ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare si piper. Se lasa pe foc 10 minute pana cand se inmoaie. Se adauga fasolea si otetul in cratita si se mai lasa putin pe foc. Se adauga legumele coapte si parmezanul, se amesteca si se serveste.
Foto: Good Food