Ingrediente:
- 1 curcan de 5 kg
- 1 portocala, 1 lamaie
- ½ ceapa, cativa catei usturoi, arpagic
- 1 lingura de unt
- rozmarin, coriandru, scortisoara
Mod de preparare:
1. In curcan se pune o clementina (poate fi o portocala, fireste), o lamaie, o jumatate de ceapa, cativa catei de usturoi si niste ramurele de rozmarin. Pentru aroma.
2. Se face apoi o pasta dintr-o lingura de unt, o lingurita de coriandru, o lingurita de cozi de arpagic tocate, o lingurita de frunze de rozmarin, doua piscaturi de sare si una de piper. Intre pielea de pe pieptul curcanului si carne se indeasa pasta obtinuta (fortati putin, se va desprinde), tot pentru aroma.
3. Curcanul se "tapeteaza" cu felii de mar, pentru a-l proteja si se tine sub capacul gratarului cu gaz, patru ore si jumatate, la 150-160 de grade Celsius. Pentru a se fragezi, curcanul poate fi stropit cu vin. În tava se pun si trei batoane de scortisoara.
4. Sosul se face astfel: feliile de mar se pun in blender, pana la omogenizare si se pune peste curcan. Se mai lasa la cuptor inca 20 de minute.
Pofta buna!
Citeste si Revista Felicia!
Foto: fresh.amazon.com