Ingrediente:
- ulei de masline;
- 1 pachet de aluat pentru foitaj;
- 1 ceapa, tocata marunt;
- 450g de spanac decongelat si stors de surplusul de lichid;
- 80ml de smantana;
- nucsoara;
- 100g de branza gruyère (se gaseste la Carrefour) sau cascaval, dat prin razatoare.
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Se unge o forma de tarta cu diametrul de 20cm cu ulei. Se tapeteaza cu aluatul de foitaj, ungand fiecare foaie cu putin ulei si asezandu-le una peste cealalta, astfel incat sa se potriveasca in forma si sa cada putin peste marginile acesteia. Se da la cuptor 15 minute. Se inteapa stratul de deasupra, daca se umfla in cuptor.
2. Intre timp, se prajeste ceapa in putin ulei pana se inmoaie, apoi se adauga amestecand spanacul si se lasa pe foc pana cand se incalzeste tot spanacul. Se adauga amestecand smantana, nucsoara, branza, sarea si piperul. Se asaza cu o lingura in forma de aluat. Se mai lasa la cuptor 15 minute pana cand se leaga compozitia.
Citeste si Good Food Romania!
Cum iti dai seama daca cel mic este suprasolicitat... Reteta de post a zilei: Risotto primavera...