Antena Căutare

Reteta usoara: Salata Nicoise si chiftele cu ton

O reteta usoara, simplu de pregatit. Pont: chiftelele cu ton se pot congela negatite.

Ingrediente

300g de cartofi, curatati si tocati in bucati mici
4 oua
200g de fasole verde
225g de ton din conserva, scurs si maruntit
50g de faina obisnuita
2 inimi de salata verde, desfacute
140g de masline negre in ulei de masline
4 rosii taiate in sferturi
3 linguri de otet din vin alb sau rosu

Mod de preparare

1. Intr-o cratita mare, se acopera cartofii cu apa cu sare si se dau in clocot. Dupa ce ajung sa fiarba, se da focul mai incet si se adauga ouale. Se fierb 7 minute, apoi se adauga fasolea. Se fierb inca 3-4 minute, pana cand cartofii se inmoaie.

2. Se scot toate intr-o strecuratoare mare; cartofii se pun intr-un vas. Ouale si fasolea se clatesc sub jet de apa rece pana se racesc. Cartofii se zdrobesc, se asezoneaza si se adauga tonul. Se formeaza patru turte, care se tavalesc prin faina.

3. Se incalzeste grillul pe temperatura mare. Se coc chiftelele 6-7 minute pe fiecare parte, pana cand sunt fierbinti si rumene. Intre timp, se asambleaza salata: se pun salata verde, fasolea, maslinele si rosiile intr-un vas mare. Se stropesc cu 1-2 linguri de ulei de masline (ramas de la masline) si cu otet, apoi se amesteca bine. Se imparte in patru farfurii. Se curata ouale si se taie in sferturi, apoi se adauga cate o chiftea si cate un ou la fiecare salata.

4. V.N. per portie: 395 kilocalorii, 24g proteine, 21g grasimi, 4g grasimi saturate, 30g carbohidrati, 6g fibre, 7g zahar, 2,09g sare.

Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!

Reteta: Pizza cu blat de paine naan... Desert inedit: Portocale umplute cu ciocolata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x