INGREDIENTE
- 6 rosii foarte mari;
- 2 bulgari de mozzarella;
- 12 frunze de busuioc;
- 4 ardei copti, din borcan;
- 2 linguri de pesto;
- 6 felii de ciabatta sau paine cu coaja crocanta, prajita si - unsa cu ulei de masline.
ECHIPAMENT
- un cutit zimtat mic;
- strecuratoare;
- foarfeca pentru copii (optional);
- vas termorezistent.
1. Roaga un adult sa porneasca cuptorul la 200º C/gaz 6. Taie calotele rosiilor si pastreaza-le. Scoate cu o lingura miezul fiecarei rosii si strecoara-l prin sita, deasupra unui bol.
2. Taie mozzarella in bucati si rupe sau taie in bucati frunzele de busuioc.
3. Asaza rosiile in vasul termorezistent. Adauga cateva bucati de mozzarella in fiecare rosie.
4. Asaza si cateva bucati de frunze in fiecare rosie.
5. Rupe sau taie in bucati fiecare ardei copt si adauga cateva bucati in fiecare rosie. Continua sa adaugi straturi de mozzarella, busuioc si ardei copt pana cand se umple fiecare rosie.
6. Asaza cate o lingurita de pesto in fiecare rosie si pune capacele deasupra. Toarna peste rosii sucul pregatit la pasul 1. Roaga un adult sa le dea la cuptor 20 de minute.
Citeste si Good Homes Romania
Ce fel de om mai esti daca pierzi MAINE totul?... Cele mai sanatoase 12 alimente...