Ingrediente:
- 700 g carne de vita
- doua cepe albe
- doi morcovi
- 3 ardei grasi
- doi cartofi
- o telina mica
- 4 porumbi de fiert
- doi ardei iuti
- 600 ml vin alb
- o lingura cu otet
- 300 ml suc de rosii
- 150 ml ulei
- sare
- piper
- busuioc verde
- conopida
Mod de preparare:
1. Carnea de vita se spala, se taie cuburi si se pune intr-un bol. Se toarna deasupra otetul, vinul alb, sare si piper dupa gust.
2. Se adauga cateva rondele de ceapa, morcovi si telina, se presara cateva frunze de busuioc si se amesteca.
3. Se acoperta cu folie alimentara si se introduce la rece pentru minimum doua ore, amestecand din cand in cand. Restul legumelor curatate se taie felii sau cuburi si se calesc in putin ulei.
4. Se adauga sucul de rosii, putina apa, sare si piper. Se fierb 20 de minute, se opreste focul si se presara busuioc tocat.
5. Carnea de vita se pune intr-o cratita cu marinata si restul de ulei si se prajeste pana scade aproape tot sosul si carnea poate fi patrunsa cu o furculita.
6. Porumbul se fierbe, se taie bucati si se pune pe farfurie alaturi de legumele si carnea de vita, presarandu-se cu busuioc tocat.
Sfat: Se servesc ca atare sau cu o garnitura de piure de conopida.
Bautura: Pinot Noir
citeste si Jurnalul National
foto: libraloves.com
VIDEO! Expozitie "cunoaste rasele de animale", la New York... VIDEO! Tratamente pentru frumusete...