Antena Căutare

Reteta zilei de post: prune uscate in sos de portocale

Prune uscate cu sos de portocale - o reteta excelenta pentru un mic dejun sau chiar pentru un desert. Preparatul aduce 20% din necesarul zilnic de Omega 3 si 40% din cel de vitamina C.

Ingrediente (6 portii):

- o cana de suc de portocale proaspat stors;

- o lingura zeama de lamaie;

- o lingurita de coaja de lamaie;

- un sfert de cana de miere;

- jumatate lingurita scortisoara;

- 50 grame miez nuca;

- 20/24 prune uscate.

Preparare:

Intr-o oala pe foc, la nivel mic, amestecati zeama de portocale, zeama de lamaie, coaja de lamaie, mierea si scortisoara. Dati focul mai tare dupa un minut si cand incepe sa fiarba zeama adaugati prunele uscate.

Dati din nou focul mic, acoperiti oala cu un capac si lasati cateva minute (5-7), dupa care adaugati nuca, pentru inca doua minute.

Scoateti prunele, apoi lasati sosul sa fiarba pana se reduce la jumatate. La final puneti prunele in portii individuale si turnati sosul peste ele. Pofta buna!

foto: californiadriedplums.org

O fata in varsta de 11 ani, mai inteligenta decat Einstein si Bill Gates... "Reteaua" de cunostinte, calea spre succes...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x