Ingrediente (6 portii):
- o cana de suc de portocale proaspat stors;
- o lingura zeama de lamaie;
- o lingurita de coaja de lamaie;
- un sfert de cana de miere;
- jumatate lingurita scortisoara;
- 50 grame miez nuca;
- 20/24 prune uscate.
Preparare:
Intr-o oala pe foc, la nivel mic, amestecati zeama de portocale, zeama de lamaie, coaja de lamaie, mierea si scortisoara. Dati focul mai tare dupa un minut si cand incepe sa fiarba zeama adaugati prunele uscate.
Dati din nou focul mic, acoperiti oala cu un capac si lasati cateva minute (5-7), dupa care adaugati nuca, pentru inca doua minute.
Scoateti prunele, apoi lasati sosul sa fiarba pana se reduce la jumatate. La final puneti prunele in portii individuale si turnati sosul peste ele. Pofta buna!
foto: californiadriedplums.org