- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente (4 portii):
4x100 grame file de cod;
doua cepe taiate rondele;
trei catei de usturoi, tocati;
100 ml supa de legume;
300 grame rosii tocate sau de la conserva;
doua linguri ulei de masline;
doua linguri de masline taiate feliute;
o lingura capere;
doua linguri busuioc proaspat;
doua lingurite rozmarin;
doua lingurite cimbru;
sare si piper.
Preparare (20 minute):
Taiati rondele ceapa si marunt usturoiul si lasati-le 5 minute sa se infuzeze. Incalziti apoi o lingura de supa de legume intr-o oala de otel sau aluminiu, la foc mic, apoi adaugati ceapa si sotati-o, iar dupa 5 minute puneti si usturoiul.
Adaugati apoi restul de supa, rosiile si zeama de lamaie. Dati focul mai mare si aduceti la fierbere totul, apoi dati focul iar mic si lasati sa fiarba astfel totul timp de 5 minute.
Adaugati ierburile, maslinele, caperele si fileurile de cod. Puneti capacul la oala si mai lasati inca 5 minutel daca fileul nu este prea gros, daca este mai gros atunci 7 minute.
La final asezonati cu sare si cu piper, dupa gust. Serviti fileurile de cod cu sosul de rosii si legume pus pe deasupra.
Triptofanul, seleniul, vitamina B12, proteinele si vitamina C sunt cei mai importanti nutrienti din aceasta reteta. Pofta buna!
Foto: asweetandsavorylife.com