40g de unt
25g de faina
300ml de lapte
85g de branza Philadelphia
2 lingurite de marar tocat
3 oua mari, cu albusurile separate de galbenusuri
85g de somon afumat, taiat in bucati
coaja rasa de la ½ de lamaie
PENTRU SERVIT
6 lingurite de smantana
2 felii mari de somon afumat
fire de marar
Mod de preparare
• 1. Se pun laolalta intr-o craticioara untul, faina si laptele si se lasa pe foc amestecand, pana cand se ingroasa. Se adauga pe rand cate o lingura de branza, amestecand bine. Se adauga si mararul. Se asezoneaza cu sare si piper, apoi se amesteca bine, ca sa se omogenizeze.
• 2. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Se tapeteaza cu unt sase forme termorezistente de cate 150ml. Se asaza hartie de copt pe fundul lor. Se amesteca galbenusurile in sosul de branza Philadelphia, apoi se adauga bucatile de somon si coaja de lamaie. Se bat albusurile spuma, apoi se incorporeaza cu grija in sosul cu somon. Se pune compozitia cu o lingura in formele tapetate cu unt. Se dau la cuptor, asezate intr-o tava adanca, umpluta pe jumatate cu apa rece. Se lasa 15 minute, pana cand cresc si devin aurii. Se lasa la racit; este OK daca se dezumfla putin cand se racesc.
• 3. Pentru a le pastra la congelator, se lasa sa se raceasca complet, se invelesc formele in hartie de copt si folie de aluminiu. Se pastreaza la congelator pana la 6 saptamani. Se decongeleaza in 5 ore la frigider.
• 4. Chiar inainte de a servi sufleurile, se scot cu grija din forme, se dezlipeste hartia de copt de pe ele si se asaza pe bucati patrate de hartie de copt. Se asaza smantana deasupra fiecaruia si se mai lasa la cuptor 10-15 minute la 200º C/gaz 6, pana incep sa se umfle. Se scot, se asaza rapid deasupra cate o fasie rasucita de somon si un fir de marar. Se servesc singure sau insotite de cateva frunze de salata.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!