- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- 9 linguri unt nesarat, la temperature camerei;
- O cana si 2/3 faina;
- O lingurita praf de copt;
- ¾ lingurita sare mare;
- O cana zahar brun;
- Doua oua mari;
- O lingurita extract de vanilie;
- 1/3 cana caramel;
- ½ cana nuci caju, taiate mare;
- ¼ cana acadele sfaramate.
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la foc mediu. Asaza o foaie de copt intr-o tava de 50 cm patrati. Unge peretii laterali cu unt pentru a o lipi mai bine.
2. Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol mediu, apoi da deoparte.
3. Pune untul si zaharul in bolul mixerului electric, amestecati cam trei minute. Adauga ouale si vanilia. Redu apoi viteza. Adauga ouale si vanilia si amesteca bine. Redu viteza la minim, pune amestecul de faina, apoi caramelul, nucile si bucatile de acadea. Pastreaza putine acadele sfaramate pentru decor.
4. Pune aluatul in tava pregatita si uniformizeaza cu o spatula. Coace pana devine ciocolatiu auriu, cam 42-45 de minute. Lasa apoi la racit cam 15 minute, apoi taie-le cubulete si presara acadele sfaramate deasupra.
Foto: wrinkleinthyme.com
VIDEO! Moda retro e moderna la Targul de Mobila din Baneasa... Trucuri neobisnuite care te fac mai frumoasa...